Historisch moment: aankomst klokken in Leuven

Foto_VredesklokkenOp maandag 10 september is het eindelijk zover. Dan arriveren alle 40 klokken van de nieuwe Vredesbeiaard op de site van de Abdij van Park. Op 11 en 12 september kan je ze nog snel komen bekijken op het Neerhof, het centrale binnenplein van de abdij, voordat ze op 13 september in de klokkentoren gehesen worden. Een unieke kans om tussen de klokken – samen goed voor 10,6 ton aan brons- te wandelen en de vredesopschriften en versieringen van dichtbij te bewonderen.

Omdat dit over een uitzonderlijk moment in de geschiedenis gaat, staan de klokken op 11 en 12 september samen opgesteld op het centrale binnenplein (in de volgorde waarin ze┬ánadien in de toren zullen worden gehangen). Op die manier krijg je de kans om tussen de verschillende klokken – de grootste weegt 2132 kg en de kleinste 6,6 kg- te wandelen en de versieringen en vredesopschriften van dichtbij te bewonderen.

Voor de scholen is er een speciaal programma: leerlingen zullen persoonlijke vredesboodschappen neerschrijven op kleine klokjes die in een vredesboom gehangen worden.